Deze knutsel hoort bij een spelidee van het lied Hoe zie jij eruit?

Bekijk het lied: Hoe zie jij eruit?

Lees hier het spel voor Vanaf 4 jaar: Spel: Hoe zie jij eruit?

 

Nodig:

  • Een papier zo groot dat het kind erop past als het ligt. Een behangrol of tekenrol van de Ikea is heel handig.
  • Een uitwasbare zwarte stift (zodat er geen strepen op kleren komen).
  • Vingerverf.

1. Laat je kind op het papier liggen en teken met de zwarte stift om het kind heen. Als het kind van het papier afgaat, moeten er nog ogen op getekend worden. Kijk samen goed hoe je eruit ziet: waar begint de trui, broek, sokken, schoenen? Als alles erop getekend is, kun je samen alles inkleuren met de verf en grote kwasten of met je vingers.

2. Heb je meer kinderen dan kun je ze ook in groepjes laten werken. Elk groepje krijgt een beer, een konijn of een kikkerknuffel. Doe eerst voor wat de bedoeling is en laat ze daarna het zelf doen met hun groepje. Eerst de knuffel op een groot blad leggen, met een stift omtrekken, daarna de ogen erin tekenen en dan inkleuren.

3. Je kunt ook een kind omtrekken met blokjes. Als het kind er vervolgens uitstapt kun je er nog oren en ogen blokjes bijleggen.

4. Het kan ook buiten op straat met stoepkrijt.

5. Heb je niet zulke grote vellen papier dan kun je ook een kleinere knutsel maken van alleen een hand. Zing dan de tekstvariatie: Mijn voet is groot, zooo groot en kijk dit zijn mijn oren. Dit zijn mijn handen zo groot en die laat ik horen. Leg eerst je ene en dan je andere voet op een vel papier en trek het om met een stift. Teken vervolgens ook de nagels. Kleur het daarna in met vingerverf. Welke kleur krijgen de nagels? Daarna doe je hetzelfde met de handen. Het voelt wel raar als je rechts bent om dan met links te tekenen maar het lukt meestal wel. Teken daarna twee oren zonder om te trekken want dat is wel heel lastig.

Muzikale tip: Leg 2 handen en 2 voeten naast elkaar en maak muziek. Bij de handen klap je en bij de voeten stamp je op de grond en bij de oren tik je zachtjes op je oren. Verander steeds de volgorde en er klinkt steeds andere muziek. Maak de muziek langer door meer handen, voeten en oren aan toe te voegen en een leeg blad voor even geen geluid.