Bekijk het lied: Hoe zie jij eruit?

Muzikale spelletjes

  • Baby 0-1 jaar

Het is een ouder-kind spel maar kan ook met een verzorger en daarmee ben je met de sociale ontwikkeling bezig.

Zing het 2e couplet en laat met een groot gebaar zien hoe groot je bent. Wriemel daarna aan je oren en wijs naar je ogen. Bij de ogen kun je ook een brilletje met je handen maken.

Zing na de vraag: “Hoe zie jij eruit?” vervolgens het 2e couplet met een kleine variatie: “Jij bent groot, zo groot”. Til je baby hoog in de lucht en knuffel het daarna. Vervolgens wijs je al zingend de oren en ogen aan.

  • Dreumes 1-2 jaar

Met dit spel ben je met het lichaamsbesef bezig en dat is de intellectuele ontwikkeling.

Ga samen voor een spiegel staan of zitten. Kijk samen in de spiegel en zing het 2e couplet. Leg je hand op je hoofd om aan te geven hoe groot je bent en wijs je oren en ogen aan. Na de vraag “Hoe zie jij eruit?” zing je: “Jij bent groot, zo groot”. Leg daarbij je hand op het hoofd van de dreumes. Zing daarna de rest van het liedje en wijs de oren en ogen aan. Na een paar keer zingen gaat de dreumes zelf de oren en ogen aanwijzen.

  • Peuters 2-4 jaar

Pak een beer, een konijn en een kikker of laat plaatjes zien (uit het boek van Klavertje Koe). Zing het 1e couplet en wijs alles aan. Na de vraag: “Hoe zie jij eruit?” ga je staan en zing je het 2e couplet. Laat zien hoe groot je bent door op je tenen te gaan staan, wriemel aan je oren en maak een brilletje voor je ogen. Ga na een paar keer zingen bij een meetlat staan en laat de peuters zien hoe groot ze zijn.

  • Vanaf 4 jaar

1. Speel en zing zoals bij de peuters en zing daarna couplet 3.

Mijn neus is groot, zo groot: maak je neus nog langer door met je handen ervoor te gaan.

en kijk dit zijn mijn oren: doe je handen naast je oren en maak ze daarmee groter.

 

Dit is mijn tong, zo groot: tong uitsteken.

en die laat ik horen: PFRT! geluid van blazen met je tong uit je mond.

2. Zing het lied en laat de kinderen op een groot vel papier liggen. Teken vervolgens de omtrek van het kind en kleur het daarna in. Zie ook: Grote knutsel