Deze lintenknutsel hoort bij een spelidee van het lied: Dierendag vieren en Lintendans.

Klik hier voor het lied: Dierendag vieren en lees hier het spel voor dreumesen: Spel: Dierendag vieren

Klik hier voor het lied: Lintendans en lees hier het Spel: Lintendans

 

Met linten kun je heerlijk dansen. Je kunt ze in je hand houden, aan een ring knopen of aan een stokje vastmaken. Lint van stof kun je kopen op de markt of tijdens de kerstperiode bijna overal. Een goedkoper idee is om cadeaulint te kopen, die krult en glimt heel leuk en dat geeft een speciaal effect. Zorg dat de linten niet te lang zijn want dan gaan de kinderen erop staan en kunnen ze vallen. Hieronder lees je hoe je de verschillende danslinten kunt maken.

 

Danslinten
Nodig: lint, schaar en meetlint of liniaal

Knip de linten af op ongeveer 50 cm. Om rafelen te voorkomen kun je de onderkant omzomen. Zelf knip ik altijd de rafels af en wordt het lint te kort koop ik nieuwe. Maar heb je er maar een paar nodig dan is omzomen niet zoveel werk.

Ring met linten
Nodig: gordijnringen, verschillende kleuren lintjes van ongeveer 1 meter lang en eventueel belletjes.

Knoop 1 lint in het midden vast aan de ring zodat je twee slierten van ongeveer 50 cm hebt. Doe minstens 2 linten aan de ring en dansen maar. Je kunt er ook nog eventueel belletjes aan vastmaken.

Let op: Voor baby’s is het belangrijk dat je ze nooit alleen laat spelen met de lintjes. Vingers kunnen verstrikt raken en dan is het belangrijk dat je er snel wat aan kunt doen. Ook als er belletjes aan zitten moet je er goed opletten dat die niet te groot zijn, zodat hun tong of tandje niet in het gleufje van de bel vast kan komen te zitten. Maak de lintje voor baby niet langer dan 12 cm.

Image result for linten dansenRelated image

Stok met lintjes

Nodig: een kort stokje van 15 cm, schuurpapier, schroefje met oogje en linten van ongeveer 1 meter lang. Eventueel gekleurd tape of verf en kwasten.

Koop bij een bouwmarkt rond plint en zaag daar stokjes van van 15 cm. Schuur de zaagkanten glad en doe er een schroefje in met een rondje eraan. Rijg minstens 2 linten door het oogje en knoop ze vast in het midden zodat je 4 lintjes van 50 cm hebt. De stokjes kun je ook nog versieren met gekleurd tape of door ze te verven.

Related image