Deze lintenknutsel hoort bij een spelidee van het lied: Dierendag vieren, Lintendans en Oranje orkest.

Klik hier voor het lied: Dierendag vieren en lees hier het spel voor dreumesen: Spel: Dierendag vieren

Klik hier voor het lied: Lintendans en lees hier het Spel: Lintendans

Klik hier voor het lied: Oranje orkest en lees hier voor baby’s het Spel: Oranje orkest

Klik hier voor het lied: Toedeledoe en lees hier het spel: Lintenzwaai bij Spel: Toedeledoe

Met linten kun je heerlijk dansen. Je kunt ze in je hand houden, aan een ring knopen of aan een stokje vastmaken. Lint van stof kun je kopen op de markt of tijdens de kerstperiode bijna overal. Een goedkoper idee is om cadeaulint te kopen, die krult en glimt heel leuk en dat geeft een speciaal effect. Zorg dat de linten niet te lang zijn want dan gaan de kinderen erop staan en kunnen ze vallen. Hieronder lees je hoe je de verschillende danslinten kunt maken.

Opgelet: lint rafelt na verloop van tijd. Let erop dat het niet om de kleine vingertjes gedraaid komt en knip de rafels dus af voor je de kinderen er mee laat spelen. Om rafelen te voorkomen kun je de onderkant ook omzomen.

Tip: Het is leuk om rood, wit, blauw, oranje linten te gebruiken als je het liedje zingt bij Koningsdag en de WK of EK voetbal wedstrijden.

Danslinten
Nodig: lint, schaar en meetlint of liniaal

Knip de linten af op ongeveer 50 cm. Als je ermee danst en je merkt dat ze te lang zijn dan kun je een lusje knopen op de hoogte die voor jouw kind geschikt is. Je kunt ze ook in het midden vasthouden en dan heb je een dubbele lint in je hand.

Ring met linten
Nodig: gordijnringen, verschillende kleuren lintjes van ongeveer 1 meter lang en eventueel belletjes.

Knoop 1 lint in het midden vast aan de ring zodat je twee slierten van ongeveer 50 cm hebt. Doe minstens 2 linten aan de ring en dansen maar. Je kunt er ook nog eventueel belletjes aan vastmaken.

Let op: Voor baby’s is het belangrijk dat je ze niet alleen laat spelen met de lintjes. Vingers kunnen verstrikt raken en dan is het belangrijk dat je er snel wat aan kunt doen. Ook als er belletjes aan zitten moet je er goed opletten dat die niet te groot zijn, zodat hun tong of tandje niet in het gleufje van de bel vast kan komen te zitten. Maak de lintjes voor baby’s niet langer dan 12 cm.

Stok met lintjes
Nodig: een kort stokje van 15 cm, schuurpapier, schroefje met oogje en linten van ongeveer 1 meter lang. Eventueel gekleurd tape of verf en kwasten.

Koop bij een bouwmarkt rond plint en zaag daar stokjes van van 15 cm. Schuur de zaagkanten glad en doe er een schroefje in met een rondje eraan. Rijg minstens 2 linten door het oogje en knoop ze vast in het midden zodat je 4 lintjes van 50 cm hebt. De stokjes kun je ook nog versieren met gekleurd tape of door ze te verven.