Bekijk het lied: Fruithapje

Muzikale spelletjes

  • Baby 0-1 jaar

Dit is een aanraakspelletje en daardoor ben je bezig met de zintuiglijke ontwikkeling en je versterkt de ouder-kind band.

Raak tijdens het zingen alle onderdelen van het gezicht rustig aan. Bij de appelflap friemel je even aan een oor. Na de hap blaas je op de (blote) buik van de baby.

  • Dreumes 1-2 jaar

Met dit spel benoem je lichaamsdelen van het kind en daarmee ben je met de intellectuele- en de taalontwikkeling bezig.

Kijk samen in een spiegel en wijs alle onderdelen aan van het gezicht die in het liedje voorkomen en benoem ze: ogen, neus, mond, wangen, oren. Daarna zing je het liedje en wijs je alles aan.

  • Peuter 2-4 jaar

Je benoemt het fruit en de lichaamsonderdelen en daarmee ben je met de intellectuele- en de taalontwikkeling bezig.

Bak een pannenkoek, zing het lied en versier de pannenkoek samen als een gezicht door er bosbessen op te leggen voor de ogen, een aardbei voor de neus en kersen voor de mond, perzik bij de wangen en appelschijfjes voor de oren. Daarna lekker opeten. Heb je geen echt fruit dan kun je ook jam of fruit uit een potje gebruiken. Bosbesblauwe ogen kan ook appelgroene of chocolade bruine ogen worden en dus met appel of chocolade pasta of hagelslag gemaakt worden. Het hoeft niet perse met een pannenkoek, want het kan ook met een rijstwafel of een bord met een klein laagje yoghurt of pap. Smakelijk eten!

Tip: Koop samen alle spullen die je nodig hebt voor het maken van dit lekkere lied.

  • Vanaf 4 jaar

Je gaat knippen en plakken en daarmee ben je met de fijne motoriek bezig.

Zing het lied en vraag welk fruit je hoort in het lied. Zoek daarna samen in tijdschriften of reclamefolders naar plaatjes van het fruit wat in het liedje voorkomt en knip ze uit. Pak een rond papieren bord. Dit wordt het hoofd waar je ogen een neus en een mond op tekent. Plak alle plaatjes van het fruit op de goede plaats. Heb je geen plaatjes kunnen vinden dan kun je ook het fruit tekenen en uitknippen. Tijdens het knippen en plakken kun je het lied zo vaak zingen als je wilt. Tot slot eet je samen wat fruit. Tip: Plastificeer het bord, zodat je het echte fruit erop kunt leggen.

Kijk hier naar: Fruitknutsel.