Bekijk het lied: Boer Boris gaat naar zee

Muzikale spelletjes

  • Baby 0-1 jaar

Met deze spelletjes ben je vooral bezig met de taal-spraakontwikkeling, omdat je allerlei dieren geluiden nadoet. 

1. Zing het liedje tijdens het badderen. Het is helemaal leuk als je toevallig een washand hebt in de vorm van een boerderijdier. Zing het liedje over de dieren die in het bad ronddrijven: kwek kwek kwek kwek…

2. Bekijk samen een boekje met boerderijdieren erin en zing het liedje met de geluiden van de dieren.

  • Dreumes 1-2 jaar

Met deze spelletjes is de dreumes bezig met de taal-spraak ontwikkeling.

1. Pak boerderijknuffels en zing het liedje met de geluiden van de dieren.

2. Neem en koffer en laat de dreumes de koffer inpakken en benoem alle spullen die in de koffer worden gedaan.

3. Neem een koffer en geef de dreumes de opdracht om iets in de koffer te doen wat in de buurt ligt. Dat kan dus van alles zijn, ook een boekje of een lepel of een schoen.

  • Peuter 2-4 jaar

Bij deze spelletjes zijn de peuters bezig met de taal- en spraak ontwikkeling.

1. Bekijk het boek “Boer Boris gaat naar zee” en benoem na het zingen bij elke bladzijde wat Boer Boris meeneemt. Heb je het boek niet, bedenk samen wat Boer Boris mee zou nemen.

2. Boer Boris neemt ook al zijn dieren mee, ook Klavertje Koe. Zing het liedje ook eens alleen met het geluid van het dier wat hij meeneemt, net als in het filmpje. Kun jij alle dieren benoemen die je in het filmpje ziet?

  • Vanaf 4 jaar

Bij dit spelletje zijn de kinderen met de taal- spraak ontwikkeling bezig.

Net als bij het spelletje “ik ga op reis en ik neem mee” kun je dit lied ook stapelend zingen. Zing de tekst van het lied en daarna het lied met het geluid van het dier wat genoemd wordt. Daarna zing je de tekst weer en zing je weer het lied met het geluid van het volgende dier wat genoemd is en daarna herhaal je het geluid van het 1e dier. Elke keer dat je het lied zingt, worden de vorige dieren er achteraan weer herhaald, tot je het niet meer weet.