Bekijk het lied: Alle dieren slapen

Muzikale spelletjes

  • Baby 0-1 jaar

Met dit spelletje ervaart het de maat en versterk je als verzorger de band met het kind.

Hou de baby in je armen en wieg het zachtjes heen en weer terwijl je het liedje zingt. Zing het liedje ook op noenoenoe of neurie het en blijf de baby in de maat heen en weer bewegen.

Tip: Ga op een schommelstoel zitten en leg je baby tegen je aan met het hoofdje in je nek. Beweeg de schommelstoel heen en weer in de maat van het liedje en kom samen tot rust. Wie slaapt het eerst?

  • Dreumes 1-2 jaar

Met dit spelletje ervaart de dreumes de maat van het liedje.

Leg de dreumes in een laken met het gezicht naar een vertrouwd persoon. Jonas de dreumes zachtjes heen en weer in de maat van het liedje.

  • Peuter 2-4 jaar

Met dit spelletje kun je de dag rustig afsluiten. Als je dit regelmatig doet, kan dit voor structuur zorgen wat peuters erg prettig vinden. Dit onderdeel hoort bij de emotionele ontwikkeling.

De peuter gaat zijn lievelingsknuffel naar bed brengen en geeft het nog een kusje. Daarna kan de peuter er zelf naast gaan liggen en krijgt het zelf een kusje. Doe het ligt uit en zing het liedje nog een keer zonder de woorden op noenoenoe.

Tip: Maak een speeldooskaart voor de plingplong en draai het slaapliedje voor de lievelingsknuffel of voor je eigen kind. Klik hier voor de instructie voor het maken van: Speeldooskaart Alle dieren slapen

  • Vanaf 4 jaar

Met dit spelletje doen de kinderen alsof ze mama of papa zijn. Doen-alsof spelletjes zijn een onderdeel van de intellectuele ontwikkeling.

De kinderen wiegen een babypop heen en weer in de maat van de muziek, leggen het in bed en geven het tot slot een kusje. Het is leuk om er ook knuffeldieren bij te zetten waarover je in het liedje zingt: een koe, een varkentje, de kippen, de schapen en een hondje.

Tip: Zing samen het liedje wat hoger in Dm, zodat de kinderen het ook mee kunnen zingen.