Bekijk hier het liedje: Draadje los

Muzikale spelletjes

Baby 0-1 jaar en Dreumes 1-2 jaar
Met deze activiteit stimuleer je je baby om te kruipen: grote motoriek.
Met deze activiteit leer je je dreumes dat er iets kan zijn wat je niet ziet en dat is best spannend.

Nodig:
-een bolletje wol. in elke kleur die je hebt.
-een knuffellammetje of een knutselschaap. Klik hier voor knutselschaap

Knoop het draadje wol aan een lammetje/schaap. Omwikkel het lammetje/schaap.

  1. Zet je baby in kruiphouding of leg het op de buik neer. Leg het begin van het draadje wol bij de baby en rol het lammetje/schaap van de baby af. Zing daarna het liedje en stimuleer om naar het lammetje te kruipen evt door bij het lammetje/schaap méh te zeggen.
  2. Als je baby/dreumes al heel snel is met kruipen en dit spelletje doorheeft, dan kun je een langer touwtje gebruiken of het lammetje/schaap onder een theedoek verstoppen. Is jouw baby een echte speurneus?

Peuter 2-4 jaar
Met deze activiteit stimuleer je de emotionele ontwikkeling en de spraak-taalontwikkeling.

Nodig:
-een bolletje wol. in een kleur die je hebt.
-een knuffellammetje of een knutselschaap. Klik hier voor knutselschaap

  1. Wikkel het bolletje wol wat aan je lammetje/schaap zit uit door de hele kamer, ook onder een tafel door en over de bank. Zing het liedje en volg samen het draadje wol tot je bij het lammetje bent. Als je peuter het eenmaal doorheeft, dan kun je het draadje wat langer maken., door het nog verder af te wikkelen.
  2. Vraag je peuter daarna om zelf het draadje door de kamer neer te leggen. Als je een tuin hebt, kun je het ook buiten doen of ga naar het park en leg daar je draadje wol neer. Tijdens het spoorzoeken zing je samen het liedje. Als je het lammetje hebt gevonden, maak je het geluid van een lammetje. Hoe klinkt jouw lammetje?

Vanaf 4 jaar
Met deze activiteit zijn we vooral zintuiglijk bezig door met onze vingers te voelen en daarna met onze voeten.

  1. Nodig: een wolknutsel. Klik hier voor de wolknutsel
    Maak samen een wolknutsel. Zing het liedje en volg met je vinger het draadje wol tot je bij het lammetje bent. Wie komt precies op tijd bij het lammetje, niet te vroeg of te laat?
  2. Nodig: een bolletje wol, plakband en een blinddoek. Plak op de grond een draad wol. Een kind krijgt een blinddoek om en loopt met blote voeten over het draadje wol, terwijl de andere kinderen het liedje zingen. Wie is op tijd bij het lammetje aan het eind van het liedje?