Bekijk hier het liedje: Bokkensprongen

Muzikale spelletjes

Baby 0-1 jaar
Met dit liedje zijn we vooral motorisch bezig en versterk je de band met je baby. Door ritmisch op en neer te bewegen in de maat ontwikkel je het gevoel voor maat bij je baby.

Ga staan en neem je baby in je armen. Zing het liedje terwijl je zelf ritmisch op en neer beweegt op de plaats. Op het eind val je samen voorzichtig op de grond. Herhaal zo vaak je wilt.

Dreumes 1-2 jaar
Met dit liedje zijn we vooral motorisch bezig. Door de activiteit steeds te herhalen ontdekken ze de vorm van het liedje en dat schept vertrouwen.

Ga zitten op de grond met je benen recht vooruit. Neem je dreumes op schoot en zing het liedje. Op het eind doe je je benen uit elkaar en laat je je baby ertussen vallen. Herhaal zo vaak je wilt.

Peuter 2-4 jaar
Met deze activiteit stimuleer je de grote motoriek: Peuters kunnen steeds beter zelfstandig springen, eerst alleen maar op en neer door de knieën en na wat oefenen komen ze vanzelf op een dag van de grond. Om ze daarbij te helpen kun je beide handen vasthouden. Til ze niet op aan hun handen maar zorg voor steun. Zelf het springen voordoen stimuleert ze om het ook te doen.

Ga tegenover elkaar staan en houd beide handen van de peuter vast. Zing het liedje en spring samen op de plaats. Op het eind val je samen op de grond en geef je elkaar een dikke knuffel. Daarna nog een keer!

Wil je peuter geen handen vasthouden dan kan het natuurlijk ook met losse handen.

Vanaf 4 jaar
Met deze activiteit stimuleer je de grote motoriek en de sociale ontwikkeling doordat je het samen doet in een kring.

Elk kind kiest een maatje. Ga tegenover elkaar staan en houd elkaars handen vast.

  1. Spring samen in een rondje en val op het eind op de grond.
  2. Maak een binnen- en buitenkring en pak elkaar met beide handen vast. Spring allemaal zijwaarts dezelfde kant op en val op het eind op de grond. Zijwaarts springen doe je door met je ene been af te zetten en je andere been springt en land op de grond en je afzetbeen sluit aan.