Bekijk hier het liedje: Honingzoet

Muzikale spelletjes

Baby 0-1 jaar
Met dit liedje zijn we met stemvorming bezig.

Spel 1: liggende baby
Zoem als een bijtje en beweeg je wijsvinger boven je baby. Zing daarna het liedje en daarna landt je vinger al zoemend op de baby. Herhaal het liedje zovaak als jullie het samen leuk vinden. Laat de bij ook een keer op je eigen neus landen. Neem je baby op armen en loop samen zoemend rond en laat je vinger zoemend op een kunnen landen.

Spel 2: vliegende baby
Je baby is een bijtje die je zoemend door de ruimte laat vliegen in de vliegtuighouding. Na het zoemen start je het liedje en op het eind landt je babybij op de bank of een speelkleed of misschien wel buiten op het gras.

Vliegtuighouding

Dreumes 1-2 jaar
Met deze activiteit benoemen we de kleuren en we zijn met stemvorming bezig.

Nodig: doorzichtige sjaaltjes liefst in meerdere kleuren waaronder geel.

Verstop je gele sjaaltje in je handen. Zoem als een bijtje en zing daarna het liedje. Bij gele bloemen open je je handen en komt er een mooie gele bloem tevoorschijn. Pak vervolgens een andere kleur en zing dan over de andere kleur bloemen. Kijk bij sjaaltjesknutsel hoe je sjaaltjes kunt maken.

Peuter 2-4 jaar
Met deze activiteit zijn we met kleurbesef en stemvorming bezig.

Nodig: meerdere hoepels en verschillende kleuren bloemen.
Je kunt echte bloemen kopen of ze maken van crepepapier: bloemenknutsel

Leg verspreid over de ruimte de hoepels neer. In elke hoepel leggen we een kleur bloemen. Zo kun je een hoepel gele bloemen hebben, een met rode, een met blauwe, een met roze….enz. Terwijl je het klaar zet benoem je samen de kleuren.

Alle kinderen zijn een bijtje en mogen door de ruimte vliegen en zoemen erop los. Zing het liedje en op het eind moeten ze luisteren naar welke kleur bloem ze moeten vliegen. Heeft iedereen het goed?

Vanaf 4 jaar
Met deze activiteit zijn ze met stemvorming bezig en met notatie van klank.

Nodig: grafische tekening

Laat alle kinderen naar de tekening kijken en met je vinger volg je de lijn en met je stem laat je horen hoe het bijtje vliegt. Is de lijn onderbroken dan is het even stil. Geef daarna de lege bloementekening aan de kinderen en laat ze met vingerverf ook een grafische tekening maken. Daarna laten ze zoemend horen hoe hun bijtje vliegt.