Bekijk hier het liedje: Verhip

Muzikale spelletjes

Baby 0-1 jaar
Met dit liedje ervaart de baby de maat en de vorm van het liedje.

Nodig: een handdoek/kleed en 2 schudeitjes.

Leg je baby op de rug op een handdoek of een kleed, zodat je elkaar kunt aankijken. Schud je schudei op en neer terwijl je het liedje zingt. Schud het eens links en dan eens rechts van je baby. Volgt je baby het geluid? Bij “hip” loop je met het ei over het lijfje in de maat van de muziek. Bij “PLOK” laat je het ei in je andere hand vallen of als de baby al een ei vast kan houden dan kun je het in de hand van de baby laten vallen. Pak bij de herhaling het andere ei, zodat de baby nu zelf kan schudden met het ei, terwijl je het liedje herhaalt.

Dreumes 1-2 jaar
Met dit liedje ervaart de dreumes de maat en de vorm van het liedje. Daarnaast zijn we al kakelend met stemvorming bezig.

Nodig: een schudei voor jezelf en de dreumes.

Ga staan en schud het eitje in de maat terwijl je het liedje zingt. Bij de lange “TOK” zak je door je knieën en bij “PLOK” leg je het ei op de grond. Bij herhaling pak je het ei weer op met flink veel gekakel. Als je allemaal er klaar voor bent start je weer het schudden en zing je weer het liedje.

Peuters 2-4 jaar
Met dit liedje ervaart de baby de maat en de vorm van het liedje.

Nodig: voor iedereen een schudei.

Dans met je eitje door de ruimte. Bij de lange “TOK” sta je stil, zak je door je knieën en bij “PLOK” leg je het ei op de grond. Bij herhaling pak je het ei weer op met flink veel gekakel om daarna de activiteit te herhalen. Kun je het lied ook een keer zachtjes zingen en op je tenen lopen en vervolgens ook een keer met meer volume en lekker stampen. Langzaam en snel kun je ook afwisselen.

Vanaf 4 jaar
Met dit liedje moeten de kleuters gericht luisteren en het is een sociaal spel.

Nodig: een mand met voldoende eieren voor iedereen. Heb je geen schudeitjes voor iedereen, dan kun je er samen een maken. Kijk bij eiknutsel. Leuk voor Pasen.

Alle kleuters zitten in de kring. Geef een ei door, terwijl je samen het liedje zingt. Wie heeft op het eind het ei? Deze mag in het midden zitten met ogen dicht en moet luisteren wie op het eind het ei heeft. Daarna met ogen dicht aanwijzen. Wisselt het kind in het midden met degene die het ei heeft. Bij een grote groep kun je vervolgens 2 eitjes rond laten gaan. Het kind in het midden moet met 2 handen aanwijzen waar de twee eitjes zijn. Daarna zitten er twee kinderen in de kring. Eindig voor de grap door alle eitjes uit te delen. Tja dan kunnen de 2 kinderen in het midden de hele kring aanwijzen. Vervolgens kun je samen dansen en kijk voor de dansbeschrijving bij de peuterbeschrijving hierboven.