Bekijk het lied: Tingelingeling

Muzikale spelletjes

  • Baby 0-1 jaar

Nodig: bellenbandjes of schudflesje met belletjes erin. Klik hier voor: Schudflesjes maken

Geef je baby een bellenbandje of een schudflesje met belletjes en zorg dat jij er zelf ook een hebt. Schud tijdens het zingen mee met het liedje. Geef op het eind elkaar een dikke knuffel. Als je baby nog nooit een bellenbandje of schudflesje heeft gezien zal het eerst vooral het nog onderzoeken en in de mond stoppen. Geef het tijd en herhaal het liedje zo vaak als je wilt en dan zal je baby vanzelf mee gaan schudden. Eerst misschien nog niet het hele lied maar je baby zal het wel steeds langer volhouden.

Extra: Je kunt ook je baby op armen nemen en samen lekker dansen met of zonder belletjes in je handen.

  • Dreumes 1-2 jaar

Nodig: bellenbandjes, 2 per dreumes en 2 voor jezelf.

Geef je dreumes in elke hand een bellenbandje en schud gezellig mee tijdens het liedje. Als het al kan staan en lopen is het leuk om samen tijdens het tralala rondjes te dansen. Vergeet niet om ook een keer de andere kant op te draaien, want anders word je wel heel draaierig 🙂

Bellenbandjes
  • Peuter 2-4 jaar

Nodig: Bellenbandjes voor om je benen

Doe de bandjes om je enkels, of hou ze vast in je handen. Sta in de kring en schud gezellig mee met het liedje. Bij tralala loop je naar elkaar toe naar het midden van de kring en ook weer terug uit elkaar. Dit herhaal je en zo sta je weer klaar voor het Tingelingeling. Op het eind bij “Fijne kerst voor jou” draai je een rondje om je eigen as.

  • Vanaf 4 jaar

Nodig: belletjes voor ieder kind. Je kunt ook samen belletje knutselen. Klik hier voor Belletjeknutsel

Maak 3 groepen en sta in een hoefijzervorm. De 1e groep draait een rondje bij de kerstman. De 2e groep draait een rondje bij de slee. De 3e groep draait een rondje bij het rendier. Bij “zing en swing maar mee” maken we het hoefijzer tot een kring doordat de uiteinden naar elkaar toe lopen. Vervolgens loop je tijdens het tralala naar het midden en terug, naar het midden en terug. Bij de laatste keer terug gaan we weer in de beginpositie staan doordat de kring weer openbreekt. Herhaal het ronddraaien zoals in het begin. Bij het tralalala kun je nu de kinderen vragen een maatje op te zoeken om samen mee rondjes te dansen. Bij “fijne kerst voor jou” staan we stil en schudden we hoog in de lucht met de belletjes.