Bekijk hier het lied: Overal zeepsop

Muzikale spelletjes

  • Baby 0-1 jaarImage result for babybubbles

Met deze activiteiten stimuleer je de zintuiglijke ontwikkeling, de fijne motoriek en de spraakontwikkeling van de baby.

Dit is een liedje wat je kunt zingen als je je baby in bad doet. Het is ook altijd leuk voor baby’s om naar bellenblaasbellen te kijken als ze in bad zitten maar ook in de tuin, op het strand en als het kan binnenshuis. Leg ze op hun rug of laat ze zitten als ze dat al kunnen en blaas wat bellenblaas-bellen over ze hun en ze zullen met hun vingertjes de bellen proberen te pakken.

Baby’s blazen ook wel eens met hun eigen speeksel bellen. Doe je baby na en heb samen plezier. Zing dan niet “overal zeepsop” maar “prachtige bellen”.

  • Dreumes 1-2 jaar

Met deze activiteit stimuleer je de zintuiglijke ontwikkeling en de fijne motoriek.

Tekstvariatie:
Bubbelbellen, bubbelbellen, overal scheerschuim 2x.
Teken maar, teken maar, met je vingers en je duim. 
Bubbelbellen, bubbelbellen, overal scheerschuim.

Nodig: scheerschuim, grote spiegel aan de muur en een plastic zeil voor op de grond.Image result for verven met scheerschuim

Zorg voor een warme omgeving en kleed je dreumes zoveel mogelijk uit. Zet de dreumes op de grond bij de spiegel en spuit er scheerschuim op. Blijf bij je kind en teken met je vingers rondjes en strepen in het scheerschuim en stimuleer je kind om mee te doen door het de schuim te laten voelen. Ondertussen kun je het liedje zingen.

Tip: Maak een foto van deze eerste kunstwerken en hang het aan de muur. Je kunt ook een gekleurd of zwart papier nemen en deze op de tekening leggen. Dan krijg je een afdruk die je na drogen aan de muur kunt hangen.

  • Peuter 2-4 jaar

Bellenblaasspel
Met deze activiteit stimuleer je blazen en dat is goed voor de spraakontwikkeling en de stemvorming.

Nodig: bellenblaas, een teiltje en rietjes Afbeeldingsresultaat voor thema bellen blazen

Zing het liedje en blaas voor je peuter de mooiste bellen en zing tussendoor het liedje. Al snel wil je peuter het potje en stokje van de bellenblaas overnemen. Helaas kiepert het dan al snel om en kun je niet meer verder. Een grote bak met bellenblaassop op de grond waar je steeds in mag dopen is dan een idee. Tot slot kun je met rietjes in het laatste laagje sop blazen en wordt het een groot zeepsopfeest. Sluit het af met een zeepsopknutsel. Klik hier voor Zeepsopknutsel.

Ballenspel
Met deze activiteit stimuleer je de grote motoriek en het samen spelen en daarmee de sociale ontwikkeling.

Nodig: genoeg ballen voor iedereen

Tekstvariatie
Kijk die ballen mooie ballen overal rollen 2x.
Bibaboe bibaboe bibaboe ballen.
Kijk die ballen mooie ballen overal rollen.

Rol tijdens het zingen de ballen in tweetallen naar elkaar of in een grote kring. Rol ze onder de benen van je maatje door of onder een stoel of tafel door. Het is ook leuk om pvc-dakgoten te kopen en de ballen er over te laten rollen als een knikkerbaan.

  • Vanaf 4 jaar

Kerstspel
Met deze activiteit spelen de kleuters in de maat en spelen ze een eigen improvisatie en daarmee stimuleer je de muzikale ontwikkeling.

Nodig: Schudbelletjes en drukbellen

Related image Image result for ll kindermuziekwinkel bellen

Tekstvariatie
Hoor die bellen, mooie bellen, want het is Kerstmis 2x.
Bibaboe, bibaboe, bibaboebellen.
Hoor die bellen, mooie bellen, want het is Kerstmis.

Geef de kinderen belletjes in hun hand om mee te schudden en zing het lied. Daarna kun je een kleuter een tussenspel laten spelen op de drukbellen. De kleuter mag zelf iets verzinnen. Daarna zing je weer het lied met de schudbelletjes en mag vervolgens een andere kleuter spelen op de drukbellen.

Tip: heb je geen drukbellen dan kan het tussenspel ook op een klokkenspel of op klankstaven.