Bekijk hier het lied: Vruchtenshake

Muzikale spelletjes

  • Baby 0-1 jaar

Met dit spel benoem je het fruit en daarmee stimuleer je de taalontwikkeling.

Fruiteetlied
Een sinaasappel, appel, banaan of een aardbei.
Voor iedereen wat fruit.
Er is genoeg voor jou en mij.

Fruit, fruit, fruit, fruit, voor iedereen een stukje/hapje fruit.
Fruit, fruit, fruit, fruit, zo lekker en gezond.
Fruit, fruit, fruit, fruit, voor iedereen een stukje/hapje fruit.
Fruit, fruit, fruit, fruit en stop maar in je mond. MMMM!

Tijdens het fruit eten kun je dit liedje zingen. Het beste is om te zingen over het fruit wat je op een schaaltje voor je hebt liggen dus in dit geval een stukje sinaasappel, appel, banaan en aardbei. Terwijl je zingt wijs je het fruit aan en ondertussen geef je steeds een stukje fruit. Verander de tekst als je ander fruit hebt liggen.

  • Dreumes 1-2 jaar

Met dit spel stimuleer je om in de maat te schudden en op tijd te stoppen en daarmee ben je met de muzikale ontwikkeling bezig.

Vruchtenshakelied
Een sinaasappel, appel, citroen of een peertje.
Voor iedereen wat fruit.
Hé mijn fruit maakt een geluid.

Shake, shake, shake, shake, voor iedereen een vruchtenshake.
Shake, shake, shake, shake en schud het door elkaar.
shake, shake, shake, shake, voor iedereen een vruchtenshake.Remo Fruit Shaker Set
Shake, shake, shake, shake. Hoera de shake is klaar. PROOST!

Nodig: Schudfruit.

Geef alle kinderen in elke hand een schudfruit en schud lekker mee terwijl je het liedje zingt. Bij “Hoera” doe je allemaal je armen in de lucht. Schudfruit kun je kopen maar ook zelf maken. Klik hier op Vruchtenshakeknutsel

  • Peuter 2-4 jaar

Met dit spel benoemen we het fruit en zijn de kinderen met de taalontwikkeling bezig, Daarnaast schudden we in de maat en leren de kinderen wat ze moeten doen en op welk moment en daarmee zijn we met de muzikale ontwikkeling bezig.

Nodig: schudfruit

Leg naast elkaar in de goede volgorde neer: een sinaasappel, appel, citroen en een peertje. Benoem alle fruit en zing daarna het lied terwijl je het uitdeelt. Geef elk kind het liefst in elke hand een schudfruit. Bij hoera doe je allemaal je armen omhoog en bij proost zoek je een maatje op en tik je je fruit tegen die van de ander. Benoem daarna het fruit wat even alleen mag spelen op het gedeelte zonder zang. Als het lied weer start schud je weer met z’n allen.

  • Vanaf 4 jaar

Met dit spel maak je zelf een vruchtenshake en daarmee ben je met de fijne motoriek bezig en daarnaast schudden we in de maat mee en dat is de muzikale ontwikkeling.Image result for plastic fruit in netje sinaasappel appel citroen peer

Nodig:

-rijst in allemaal kleine bakjes.
-speelgoedfruit van zacht plastic die hol zijn. meestal zit er al een klein gaatje in.
Leg een sinaasappel, appel, citroen en een peertje bij elkaar en zing het eerste regel van het lied. Vraag de kinderen welk fruit je als eerste in het liedje hoort. Laat de kinderen het fruit in de goede volgorde naast elkaar leggen.

Zing nu het eerste gedeelte van het lied en zing op het eind: Hé mijn fruit maakt geen geluid” en trek een sip gezicht.

Pak een paar rijstkorrels en stop die in het gaatje van het fruit en schud even met het fruit en zing dan: “Hé, mijn fruit maakt een geluid!” Vraag de kinderen om te helpen al het fruit te vullen zodat we er muziek mee kunnen maken.

Tijdens het knutselen kun je het hele lied zingen.

Zijn alle vruchtenshakers klaar dan kun je samen muziek maken. Laat alle kinderen in de goede volgorde naast elkaar zitten en speel om de beurt als je je stukje fruit hoort en schud daarna samen het hele liedje door. Bij het tussenspel noem je een fruit die dan alleen mag spelen.

Tip: samen een vruchtenshake maken van echt fruit die je daarna opdrinkt kan ook terwijl je dit lied zingt. Proost!